Pályázat

A Lőrincz Kft. kapacitás bővítése

Kedvezményezett neve: Lőrincz Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Lőrincz Kft. kapacitás bővítése

Szerződött támogatás összege: 16 773 099 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

Projekt tartalmának bemutatása: „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2021.12.31.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00606

A projekt keretében a szállítószalag üzemünket kívánjuk fejleszteni, korszerűsíteni. A vevői igényeket, illetve a versenytársak által kínált szolgáltatásokat figyelembe véve erre a vállalkozás piaci helyzetének fenntartása, további fejlődése, és ezáltal a munkaerői létszám fenntartása miatt van szükség. Társaságunk jelenleg is rendelkezik nagyfrekvenciás hegesztőberendezéssel.

A jelenlegi gépünk azonban meglehetősen elavult (18 évvel ezelőtt használtan vásároltuk), a fenntartása, karbantartása viszonylag nagy összegeket emészt fel, a javítások ideje alatt megrendelésektől esünk el.

A beszerezni kívánt új, korszerű gép technológiai szempontból nagy előrelépésnek tekinthető. Szélesebb hevederekre is fogunk tudni lapátokat (vivőelemeket) hegeszteni. Ezen kívül a berendezéssel hullámperemet is hegeszthetünk a szállítószalagokra, amit a jelenlegi gépünkkel nem tudtunk kivitelezni.

Következésképpen a potenciális vevőink számára többféle szállítószalagot, illetve a hatékonyabb (gyorsabb) berendezés miatt rövidebb határidőket tudunk kínálni. A berendezés üzemeltetése gépkezelői jelenlétet igényel, ezért várhatóan a munkaerő-igény is nőni fog.

A beszerezni kívánt másik berendezés a helyszíni végtelenítésekhez használandó végtelenítő (sütő) berendezés. Jelenleg csak kisebb méretű berendezésekkel rendelkezünk. A 1500 mm széles hevederek gyors, korszerű helyszíni végtelenítését is lehetővé tévő berendezéssel szintén bővíteni tudjuk a cégünk által kínált szolgáltatások (illetve termékek) körét.

A fent leírt két berendezés beszerzése által a termelékenység, és a kapacitásaink bővülése várható. Tekintettel arra, hogy jelenleg csak korszerűtlen, illetve kisebb kapacitású (kisebb méretű) berendezésekkel rendelkezünk a megvalósítandó fejlesztés területén, a beruházás elmaradásával a versenytársakhoz képest hátrányba kerülünk.

A fejlesztés megvalósulása esetén viszont korszerű technológiával készülő, szélesebb termékpalettát tudunk kínálni a konfekcionált szállítószalagok piaci szegmensében. A beszerezni kívánt gépek modern elektronikával rendelkező berendezések, de jellegüknél fogva nem automaták, tehát gépkezelői munkát igényelnek.

Amennyiben tehát a beszerezni tervezett korszerű berendezésekkel a termékek szortimentjét és a szolgáltatás minőségét növelni tudjuk, a munkaerő megtartása nagyobb eséllyel biztosítható. A jelen fejlesztések eredményeképpen, nem csak megtartani, de növelni is tudjuk a foglalkoztatotti létszámot.